Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kínai hitelszigor átírhatja a várakozásokat

2010.02.16

 

A dollár erősödése lehúzta a réz árát. A zöldhasú nem csak az euró, de tizenhárom további nagyobb devizával szemben is erősödött. Amennyiben folytatódik az erősödés, az csökkentheti a nyersanyagok iránti befektetői keresletet.

A Macquire szakértői szerint 546 ezer tonnával csökkenhet idén a kínai rézimport. Ez ellentmond annak a korábbi kínai bejelentésnek, miszerint az ország tovább folytatja stratégiai nyersanyagkészleteinek feltöltését. Ugyanakkor a tavaly óta megugrott rézárfolyam, a nagy mennyiségű kínai tartalékok, és a kínai növekedés fékezésére tett kísérlet az importvolumen csökkenését támasztja alá. 

Mindezek ellenére, optimista forgatókönyv esetén a világgazdaság növekedésnek indul és emelkedni fog az autó és építőipar által támasztott rézkereslet-írták a Quaestor elemzői. A ma hajnalban megjelent hivatalos adatok szerint a japán GDP a vártnál nagyobb ütemben, 4,6 százalékkal bővült 2009 negyedik negyedévében.Az USA ipari termelése pedig tavaly augusztus óta nem látott mértékben, 0,8 százalékkal nőtt az előző hónapban. 

   [Forrás: OrientPress Hírgynökség]

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.