Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A várakozásoknál mérsékeltebb veszteség az Alcoa-nál

2009.07.18

AzAlcoa Inc. amerikai alumíniumgyártó vállalat eredményének ismertetésével megindult a második negyedéves jelentési szezon, mely a várakozásoknál kisebb mértékű veszteséget tartalmazott.

Az alumínium óriás vesztesége 454 millió dollár volt, mely szűkebb mint az elemzők által várt, ez annak köszönhető, hogy a vállalat vezetősége a közelmúltban jelentős erőfeszítéseket tett a költségek csökkentése érdekében. A vállalat vezetése szerint az alumínium piacok tekintetében javulás mutatkozott, de megismételték egy korábbi előrejelzést, mely szerint a világ alumínium fogyasztása 7 százalékkal csökken idén a globális recesszió közepette.

Ez volt a társaság harmadik negyedéves vesztesége egyhuzamban, mindez bizonyítja, hogy a repülőgépipar, az autógyártás, a kereskedelmi szállítás és az építőipar megrendelései továbbra is elmaradnak a korábbi szintektől. A vérszegény kereslet nyomán felhalmozódtak a készletek, emiatt csökkentek az árak, így a vállalat kénytelen volt a termelés csökkentésére.

Among the most influential factors affecting the fortunes of aluminum makers like Alcoa is the market price of the metal. Közül a legfontosabb tényezők a sorsa, mint az Alcoa alumínium döntéshozók a piaci ár a fém. Although they have rallied recently, aluminum prices remain nearly 50 percent lower than they were at their peak last year.

Bár a közelmúltban már emelkedést mutatott az alumínium ára, azonban így is 50 százalékkal alacsonyabb volt, mint a tavalyi évi csúcsa. Az alumínium ára jelenleg 74 cent fontonként, míg tavaly nyáron 1.50 dollár volt.

A vállalat a második negyedévben részvényenként 47 centes veszteséget jelentett, egy évvel ezelőtt 546 millió dolláros nyereség mellett részvényenként 66 centes nyereséget ért el. Az Alcoa működési vesztesége 312 millió dollár volt, mely 32 cent részvényenként. A szerkezetátalakítási költségek nélkül a veszteség 26 cent volt. A bevétele 41 százalékkal 4.24 milliárd dollárra csökkent. 

Az előzetes elemzői várakozások 38 centes veszteséggel számoltak 3,93 milliárd dolláros bevétel mellett.

Forrás: profitline.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.